Predali smo 17 tisuća potpisa za peticiju! - Možemo! - politička platforma

Danas smo na Pantovčaku predsjedniku Milanoviću predali više od 17 tisuća potpisa koje smo prikupili za našu peticiju „Nema odmora dok ne počne obnova“!

Peticijom smo od predsjednika tražili da sazove izvanrednu sjednicu Sabora odmah po njegovu konstituiranju, kako zastupnice i zastupnici ne bi išli na godišnji odmor prije nego donesemo kvalitetan Zakon o obnovi Zagreba i okolice. Pritisak koji smo stvorili zajedno s građankama i građanima već je uspio – Vlada je najavila da će se o Zakonu raspravljati odmah nakon glasanja o Vladi, kao i da će se, što smo također zagovarali, rasprava u Saboru voditi u dva čitanja kako bi se donijelo kvalitetno i održivo rješenje uz sudjelovanje strukovnih organizacija.

Još jednom hvala svima koji su peticiju potpisali, kao i brojnim volonterkama i volonterima koje su potpise skupljali! #nemaodmora

Pridruži se raspravi 2 komentara

  • Marjan Miljuš napisao:

    Kao voditelj brojnih projekata u izgradnji
    upoznat sam načinima namještanja natječaja za grad i drževne tvrtke unazad 20-ak godina pri čemu vlasnici privatnih građ tvrtki stekli enormnu materijalnu korist . Potrebno je spriječiti netransparentnost u provođenju natječaja formiranjem posebnig povjerenstva koje bi vršilo kontrolu nad provođenjem natječaja.Vrlo često netransparentnost počinje u fazi projektiranja .Zloupotrebljavati će se hitnost u izradi projekata i u izvođenju koja će biti nužna zbog stanja objekata .
    Znam konkretne primjere doslovce kriminala u namještanju natječaja za milionske iznose sa imenima odgovornih koji neče odustati od takvig načina funkcioniranja jer na drugačiji normalan način neznaju raditi.

  • Marjan Miljuš napisao:

    Sve sam naveo u gornjem tekstu

Komentiraj