Potresne priče - Možemo! - politička platforma

U našem parlamentarnom radu nastojat ćemo imati stalno otvorene kanale prema građanima/kama kako bismo osigurali da su kritike, prijedlozi i rješenja koja nudimo u skladu sa stvarnim potrebama i problemima građana.

 

Prema zasad dostupnim informacijama, prvi zakon koji će se naći na saborskim klupama bit će Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom u Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji i navodno će ići u dva čitanja. To znači da imamo prilike reagirati i amandmanima i pritiskom građana.

 

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u tom procesu da nam prijave ključne probleme i potrebe u vezi obnove i sanacije vaših zgrada, stanova i kuća kako bismo mogli formulirati kvalitetna i održiva rješenja.

Javite nam se na ovaj mail:

potresneprice@mozemo.hr

Pridruži se raspravi 3 komentara

  • Jedna od potresnih priča o potresu je – takozvane / samoproglašene elite spriječavaju obnovu od potresa pogrešnim gledanjem propisa i prevulgarnim manipulacijama propisima i uobičajenim besramnim povezivanjima na osnovi zakonom nedopuštenih sukoba interesa. Osnovni Zakon o gradnji dopušta i podstiče obnovu nakon katastrofa na razini kao prije toga ili bolje ako može a ne mora bez građevinske dozvole i ostalih procesura koje važe u normalna doba. Tako je uvijek i svuda u osnovnim propisima, jer katastrofe nužno traže iznimna postupanja. Sada se izmjenom podređenog nižeg tehničkog propisa o građevinskim konstrukcijama nameće kao nadređeno više viđenje da to ne vrijedi, iako i dalje stoji i jest i to nadređeno, i traži se bitno viši nivo obnove, koji će i u konačnici biti na manje od 20 % zgrada, čak manje od 5 % jer npr. Grad Zagreb je već obnovio preko 120 škola i vrtića ne obazirući se na to, a što je zakonito po osnovnom Zakonu o gradnji i biti će i dalje. Vezano s tim kao osnovno se javno objavljuje nedopušteno povezivanje ooko obnove. Priča se nastavlja.

  • Marjan Miljuš napisao:

    Voditelj sam projekata u izgradnji u iznisima prko 50 000 000,00 kn
    Imao sam uvida u malverzacije u postupcima nuđenja i ugivaranja gdje se je na razne načine pogidovalo privatnim vlasnicima građ tvrtki .
    Znam i inam dokaze za osobe iz vrha politike koje su sudjelovale u netransparentnistima svih vrsta.
    Po istim principima će isti nastaviti raditi i nadalje jkao u oroteklih 20-ak god pri čemu su stekli enormnu imovinku korist.

Komentiraj