Skip to main content

Platforma Možemo! danas je u Varaždinu podržala svoje partnere iz političke platforme “Budimo grad” i njihovu kandidatkinju za gradonačelnicu Dubravku Novak. Prilikom posjete Varaždinu, Sandra Benčić i Vilim Matula su s članovima platforme „Budimo grad“ obišli i lokacije baliranog otpada i VTC centra – ekocid i urbicid koji građane svakodnevno podsjećaju na posljedice desetljeća nestručnog i koruptivnog upravljanja gradom.

Kandidatkinja za gradonačelnicu platforme “Budimo grad“, Dubravka Novak, istaknula je važnost ove potpore te je rekla kako je ona prirodna jer obje političke opcije imaju iste ciljeve: transparentnost, participativnost, odgovornost i uključivanje građana i struke u odlučivanje.

Sličnosti platformi naglasila je i Sandra Bečić: “Naš politički DNA je isti. Godinama smo se okupljali oko lokalnih problema koji muče građane te se borili protiv korupcije i za bolje upravljanje. Nakon godina građanske borbe uvidjeli smo da bez izlaska na političku scenu i preuzimanja upravljanja tim gradovima nećemo doći daleko jer su korupcijske hobotnice toliko čvrste da ih se možemo riješiti samo kroz borbu u političkoj areni. Sretni smo što u Varaždinu postoji ekipa koja je neucjenjiva, nije umočena u korupcijske afere i koja nudi puno bolji model upravljanja gradom. Moramo izabrati ljude koji će ostvarivati javni, a ne vlastiti privatni interes ili interes nekog polukriminalnog miljea. Jer Varaždin to zaslužuje.”.

Vili Matula usporedio je Bandićevu koaliciju s HDZ-om u Zagrebu s Čehokovom koalicijom s HDZ-om u Varaždinu, te pozvao Varaždinke i Varaždince da se probude i budu grad!

Komentiraj