24 godine nakon Oluje smatramo da je došlo vrijem… - Možemo! - politička platforma
link

24 godine nakon Oluje smatramo da je došlo vrijem…

By 05/08/20195 listopada, 2019No Comments

24 godine nakon Oluje smatramo da je došlo vrijeme za nove pobjede: pobjedu nad nacionalizmom, pobjedu nad kulturom nasilja, pobjedu nad ratom i ratnim profiterstvom koje još uvijek traje, pobjedu svih nas bez obzira na etnicitet nad politikom mržnje i straha.

Nastavak ratne retorike koju ovih dana ponovno čujemo na proslavi Dana pobjede drži ovu zemlju zarobljenom u nekoj vrsti produljenog izvanrednog stanja gdje je političkoj eliti HDZ-a sve dozvoljeno dokle god se uspješno samoproglašava jedinom obranom Hrvatske. Proizvodnja unutarnjih i vanjskih neprijatelja njihov je stroj za maglu, a magla im omogućava uništavanje javnih dobara, preusmjeravanje zajedničkog u njihove private džepove, dijeljenje dijelova ove zemlje kao lena svojim poslušnicima, instrumentalizaciju pravnog i sigurnosnog sustava.

Mi smo zemlja koja i 24 godinenakon rata dijeli civilne žrtve na priznate i nepriznate i to isključivo na temelju etničkogpredznaka. Samo odluka svih nas ostalih da je rat gotov, da ćemo okončati ovoizvanredno stanje, da želimo živjeti u miru sa sobom i drugima oko nas, da želimo bitizemlja jednakih i zemlja nenasilja može označiti kraj vladanja sile i otimačine, vladanjaHDZ-a. #ratjegotov