Izjava za javnost – Možemo! se priključuje bojkotu HRT-a

Pridružujemo se dvotjednom bojkotu HRT-a kao podrška novinarima/kama i slobodi izražavanja

Politička platforma Možemo! pridružuje se dvotjednom bojkotu HRT-a koji su pokrenule nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava zbog čak 36 tužbi koje je HRT pokrenuo protiv novinara i drugih medija. Ovime se HRT iz javne radiotelevizije financirane iz proračuna i pretplata građana pretvorio u nositelja borbe protiv slobode medija.

Poručujemo HRT-u da povuče tužbe kroz koje potražuje od drugih medija i novinara više od 2.2 milijuna kuna jer je to jedini način da vrate ugled koji tužbama navodno štite. Do prosvjeda za slobodu izražavanja koji će se održati 2. ožujka 2019. predstavnici Možemo! će odbiti sva gostovanja na HRT-u, neće davati zasebne izjave za HRT niti će zvati HRT na događanja koje organizira Možemo!.

Nadamo se da će se dvotjednom bojkotu pridružiti i ostale političke stranke i inicijative, te javne osobe kojima je stalo do slobode medija i govora, te slobodnog djelovanja novinara u Hrvatskoj.