SUBVENCIONIRANI KREDITI NISU RJEŠENJE Već treć…

SUBVENCIONIRANI KREDITI NISU RJEŠENJE

Već treću godinu Vlada mlađim građanima radi “medvjeđu uslugu” jer im u jesen subvencionira kredite za kupnju stana zbog čega privremeno diže cijene stanova koji se tim kreditima mogu kupiti. Javni novac se tako seli u profit banaka i prodavatelja nekretnina, a veliki dio mladih ionako nije kreditno sposoban da se prijavi za subvencije. Rješenje su regulacija kratkoročnog najma i gradnja javnih stanova za najam!

» Posjetite stranicu

Državno izborno povjerenstvo objavilo je izvješt…

Državno izborno povjerenstvo objavilo je izvještaj o financiranju kampanja za EU izbore. DIP je utvrdio kako smo u potpunosti poštivali odredbe Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma. Hvala još jednom svima koji ste donirali kampanju. Čist i transparentan financijski izvještaj najbolja je garancija da zajedno krećemo dalje u nove političke bitke.

» Posjetite stranicu

24 godine nakon Oluje smatramo da je došlo vrijem…

24 godine nakon Oluje smatramo da je došlo vrijeme za nove pobjede: pobjedu nad nacionalizmom, pobjedu nad kulturom nasilja, pobjedu nad ratom i ratnim profiterstvom koje još uvijek traje, pobjedu svih nas bez obzira na etnicitet nad politikom mržnje i straha.

Nastavak ratne retorike koju ovih dana ponovno čujemo na proslavi Dana pobjede drži ovu zemlju zarobljenom u nekoj vrsti produljenog izvanrednog stanja gdje je političkoj eliti HDZ-a sve dozvoljeno dokle god se uspješno samoproglašava jedinom obranom Hrvatske. Proizvodnja unutarnjih i vanjskih neprijatelja njihov je stroj za maglu, a magla im omogućava uništavanje javnih dobara, preusmjeravanje zajedničkog u njihove private džepove, dijeljenje dijelova ove zemlje kao lena svojim poslušnicima, instrumentalizaciju pravnog i sigurnosnog sustava.

Mi smo zemlja koja i 24 godinenakon rata dijeli civilne žrtve na priznate i nepriznate i to isključivo na temelju etničkogpredznaka. Samo odluka svih nas ostalih da je rat gotov, da ćemo okončati ovoizvanredno stanje, da želimo živjeti u miru sa sobom i drugima oko nas, da želimo bitizemlja jednakih i zemlja nenasilja može označiti kraj vladanja sile i otimačine, vladanjaHDZ-a. #ratjegotov

» Posjetite stranicu

Kolinda Grabar Kitarović priznala je u intervjuu…

Kolinda Grabar Kitarović priznala je u intervjuu za švicarsku televiziju da hrvatska policija radi “pushbackove”: nezakonito protjerivanje stranaca preko granice. Pored toga je izjavila da policija ne upotrebljava pretjeranu silu, već da je “ malo sile nužno kod pushbackova” i dalje ostajući pri tome da se ne radi o nezakonitoj radnji. Podsjećamo predsjednicu Grabar Kitarović da je Hrvatska članica Vijeća Europe i da to članstvo ne znači samo potencijalnu fotelju za nekog od naših dužnosinka/ca, već i nužnost poštovanja Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda koja zabranjuje nezakonita protjerivanja stranaca. Hrvatska nije vojna krajina Europske unije i ne želimo našu policiju stavljati u položaj zaštitara bogate zapadne Europe od najsiromašnijih svijeta. Migracije su kompleksan problem koji zahtjeva znanje, ozbiljnost, dugoročnost i humanost u pristupu: sve ono što sadašnja predsjednica i Vlada nemaju pa pribjegavaju nasilju jer je to jedino što znaju.
I dok mnogi podilaze raspirivanju straha prema izbjeglicama/migrantima, mi jasno kažemo da to ne prihvaćamo. Znamo i Možemo! biti društvo dobrodošlice, znamo da se granica može čuvati bez da se tuku ljudi. Toleriranje nasilja izvan zakonskih okvira nad jednom osobom znači moguće nasilje prema svima…

» Posjetite stranicu

Ostavkama Kuščevića i Marića još jednom se ra…

Ostavkama Kuščevića i Marića još jednom se razotkrio stari HDZ-ov obrazac – desna ruka u znak domoljublja na srcu, a lijeva u tuđem džepu. Nakon svih nekretninskih afera koje su novinari otkrili o dvojici sad već bivših Plenkovićevih ministara s pravom se možemo pitati imamo li Vladu ili firmu za dilanje nekretninama.

» Posjetite stranicu

Ostavka još jednog ministra u Vladi Andreja Plenk…

Ostavka još jednog ministra u Vladi Andreja Plenkovića dokaz je modela vladanja HDZ-a kojem je osnova korištenje javnih resursa za ostvarenje privatnih i stranačkih interesa moćnika HDZ-a i onih koji su u njihovoj milosti. Tu i tamo poneki ministar da ostavku ako postoje naznake da bi njegova afera mogla narušiti model sustavnog otimanja države, model na kojem se temelji filozofija i infrastruktura vladanja HDZ-a. Marić i Kuščević samo su dva “Pedra” koja će umjesto u Vladi svoju karijeru nastaviti u Saboru za doduše nešto manju plaću, ali jednake privilegije i mogućnosti ostvarenja privatnih interesa. Sabor tako postaje nešto kao reciklažno dvorište za “prljave” ministre u kojem na neko vrijeme nađu utočište, da bi ponovno za nekoliko mjeseci ili godina reciklirani izašli na veliku pozornicu s novim planovima transfera našeg zajedničkog vlasništva i dobara u privatne džepove. Možemo! zaustaviti otimanje javnog dobra uspostavom stalne kontrole podrijetla imovine i jačanjem položaja i sloboda istraživačkih novinara i zviždača!

» Posjetite stranicu

Jutros smo bili na prosvjedu građana koji su glas…

Jutros smo bili na prosvjedu građana koji su glas…

Jutros smo bili na prosvjedu građana koji su glasno rekli NE izmjenama GUP-a kojim Bandić pokušava progurati projekt ‘Zagrebačkog Manhattana’. Borit ćemo se protiv uništavanja prostora Velesajma i zelene zone Hipodroma kojim se pogoduje privatnim interesima. Zagreb nije na prodaju!